Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت نورد آریان فولاد گفت: قیمت گذاری دستوری، محاسبه غیر کارشناسی سود پایین، وجود انحصار در کارخانه های بزرگ فولاد و نبود سرمایه در گردش موجب بروز مشکلات متعدد و کاهش ظرفیت تولید در شرکت های نورد شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ این روزها برخی تولیدکنندگان نورد با چالش های متعددی در عرصه تولید از جمله کمبود سرمایه درگردش، قیمت گذاری غیرمنطقی در سود واحدها، افزایش هزینه های برق و گاز، وجود انحصار در برخی شرکتها و وجود حلقه ذینفعانی که بازار را در اختیار دارند مواجه شده اند و بسیاری از آنها با کمتر از نیمی از ظرفیت خود کار می کنند که این وضعیت ضمن افزایش هزینه های تولید، تداوم کار واحدها را نیز مشکل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن قاسمی از تولیدکنندگان توانمند در عرصه نورد فولاد است که با راه اندازی واحد خود در شهرستان بویین زهرا در استان قزوین به عنوان بزرگترین کارخانه نورد خصوصی خاور میانه با ظرفیت دو میلیون تن در سال توانسته علیرغم همه مشکلات زمینه اشتغال یک هزار نفر را فراهم کند.

این واحد در زمینی به مساحت 850 هزار مترمربع راه اندازی شده و با دو خط تولید میلگرد به ظرفیت 500 هزار تن و یک خط 500 هزار تنی در مرحله تولید آزمایشی و دو خط مقاطع با ظرفیت 500 هزار تن است.

در این واحد انواع میلگرد، نبشی، ناودانی، تیرآهن، ورق تا عرض 500 میلیمتر و انواع ریل سبک و ذوب 240 هزار تنی و 350 هزار تن ذوب در مرحله تست گرم جمعا با ظرفیت دو میلیون تن نورد و 590 هزار تن ذوب و ریخته گری بیلت و اسلب تولید می شود.

علیرغم شعارهای حمایتی اعلام شده برای رفع موانع تولید متاسفانه این واحد مهم به دلیل مشکلات سرمایه درگردش فقط با 25 درصد ظرفیت خود فعالیت می کند و خط میلگرد سوم با ظرفیت 500 هزار تن با هزینه ای بالغ بر 65 میلیون یورو و حدود 70 میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت تامین مالی شده است.

همچنین سه خط ذوب القایی 50 تنی با توانایی تولید اسلب با هزینه 45 میلیون یورو و 50 میلیارد تومان راه اندازی شده که در مرحله تست گرم و بهره برداری است که جمعا 110 میلیون یورو و 120 میلیارد تومان هزینه داشته است.

مشکلات کارخانه های نورد را دریابید

بهمن قاسمی از خبرنگاران رسانه های سراسری و استان قزوین دعوت کرد تا ضمن آشنایی با مشکلات تولیدکنندگان نورد نسبت به اطلاع رسانی مناسب به مسئولان و کمک به رفع موانع تولید اقدام کنند.

این تولیدکننده شاخص ملی با تشریح برخی مشکلات خود اظهارداشت: قیمت ‌گذاری دستوری محصولات در بورس‌کالا و نبود نظارت بر خریداران هر دو حوزه شمش و میلگرد سبب شده تا شرکت‌های حوزه نورد، وارد یک رقابت منفی شده و بسیاری از کارخانه‌ها با 25 تا 50 درصد ظرفیت خود کار کنند.

به گفته قاسمی شرکت ‌های تولید‌کننده در بخش نورد، شمش را به‌عنوان ماده اولیه خریداری کرده و پس از تولید و کسر هزینه‌ها، به دنبال یک سود منطقی هستند درصورتی که در سیستم عرضه بورس ‌کالا، شرکت‌های تولیدی ملزم به رعایت قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام ‌شده هستند. 

وی افزود: در حالی که یک شرکت بزرگ فولادی انحصاری در کشور، محصولی را که 7200 تومان در هر کیلو برایش تمام می شود با 150 درصد سود به مبلغ 18 هزار و 300 تومان و واسطه ها نیز با 30 درصد سود به مبلغ بیش از 25 هزار تومان می فروشند و شرکت دیگر فولادی که با حدود 85 درصد سود شمش و اسلب محصول را به صورت قطره چکانی به بازار می دهد برای ما ( تولیدکنندگان نورد) کمترین حاشیه سود را تعریف کرده اند.

قاسمی بیان کرد: در کارخانه نورد حدود 350 تومان هزینه حمل، حدود 300 تومان هزینه آب، برق و گاز، مبلغ 200 تومان هزینه کارگران و پرسنل و 300 تومان هزینه بهره بر اساس 15 هزار تومان در هر ماه و مبلغ 600 تومان معادل 4 درصد هزینه اکسید و ضایعات جمعا 1760 تومان است که پرداخت می کنیم و همه این موارد 12 درصد می شود.

وی یادآورشد: با توجه به این که قیمت تمام شده یک تولید کننده«نورد» معادل قیمت بیلت بعلاوه حدود 12 درصد می شود اما متاسفانه قیمت گذاری بر اساس بیست بعلاوه 8 درصد تعیین شده است و ما ضرر می دهیم.

این تولید کننده فولاد تصریح کرد: موضوعی که تاثیر بدتری در سیستم کاری شرکت‌های حوزه نورد می‌گذارد این است که امروز بازار مصرف خارج از بورس شامل آهن ‌فروشان و خریداران کوچک نیز نگاه به قیمت‌های بورس‌کالا دارند و از ما توقع می رود که به قیمت بورس به آنها بفروشیم، از طرف دیگر خریداران عمده ما از طریق بورس‌کالا خرید نمی‌کنند و کد بورسی ندارند، در نتیجه رقابتی در بورس اتفاق نمی‌افتد که قیمت بالاتر برود و بتوانیم به قیمت منطقی محصول را بفروشیم.

مدیرعامل شرکت نورد آریان فولاد یادآورشد: با محاسبه سود پایین 8 درصدی با مشکلات جدی مواجهیم و وقتی محصول نهایی فولاد برای تولیدکننده گران تمام می شود امکان صادرات نیز کاهش یافته و به نظر می رسد بالندگی و توسعه در این عرصه تنها با تغییر محاسبه سود و زیان در این واحدها محقق خواهد شد.

وی با انتقاد از وجود انحصار در کارخانه فولاد خوزستان تصریح کرد: وقتی فولاد مبارکه انحصار واردات، معادن، تولید و حتی تعرفه ها را در دست دارد و با سیاست گذاران برای تعیین قیمت ها و نحوه تامین مواد اولیه هماهنگ هستند، واحدهایی چون آریان فولاد علیرغم توانمندی بالا مجبورند با کمترین ظرفیت کار کنند.

قاسمی گفت: متاسفانه به نظر می رسد با تعیین سود 8 درصدی برای کارخانه های نوردُ ساختار اشتباهی پایه ریزی شده لذا از نمایندگان مجلس بویژه اعضای کمیسیون صنایع و سایر افراد تعیین کننده و سیاست گذار در بخش فولاد انتظار داریم در این عرصه بازنگری کرده و با استفاده از نظر کارشناسی تولیدکنندگانُ نسبت به گره گشایی از کارها همت کنند.

آریان فولاد با 25 درصد ظرفیت کار می کند/ نیازمند سرمایه در گردش هستیم

وی اضافه کرد: کارخانه فولاد خوزستان برای تامین مواد اولیه همه هزینه ها را نقدی دریافت کرده و موادی را که در انبارها ذخیره کرده یک ماه بعد به ما تحویل می دهد در حالی که مثلا 300 هزار تن تولید دارد فقط 20 درصد را در بازار بورس عرضه می کند تا بتواند قیمتها را کنترل کند و بالا نگهدارد و این روش به کارخانه های نورد آسیب جدی زده است.

مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد در پاسخ به این سوال که چرا وجود انحصار و نیز سیاست های اشتباه را به نهادهای بازرسی اطلاع نمی دهید اظهارداشت: زورمان نمی رسد چون یک گروه خاصی که منافع آنها با یکدیگر گره خورده با انحصار و نفوذ در نهادهای تصمیم گیر نمی گذارند صدای تولیدکنندگان نورد به گوش مسئولان بالاتر برسد و چالش ها همچنان باقیست.

وی گفت: اعتقاد داریم یک عده خاص که نفوذ زیادی دارند مصمم هستند تولیدکنندگان «نورد» را نابود کنند و با سیاست هایی که اتخاذ کرده اند بدنبال این هستند تا فعالان این عرصه میدان را برای آنها خالی کنند.

قاسمی اضافه کرد: در حال حاضر با ۲۵ درصد ظرفیت کارخانه تولید می کنیم چون نقدینگی لازم را برای تهیه مواد اولیه نداریم در حالی که اگر تسهیلات مورد نیاز در اختیارمان قرار گیرد قادریم برای یک هزار نفر دیگر شغل ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: واحدهای فولادی اگر تولید بالایی داشته باشند و مطابق ظرفیت اسمی تولید کنندُ قادرند هزینه های سربار را کاهش داده و به سود مناسب هم برسند اما سرمایه گذاری در این عرصه بسیار سنگین است و امیدواریم مسئولان در این زمینه نیز اقدام مناسبی انجام دهند.

قاسمی اضافه کرد: برای اجرای طرح توسعه و استفاده از تمام ظرفیت اسمی کارخانه آریان فولاد به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش نیاز داریم تا ضمن دوبرابر کردن تولیدات خود، ارزش افزوده تولید را از 8 هزار میلیارد تومان به 15 هزار میلیارد تومان افزایش داده و برای یک هزار نفر دیگر نیز شغل ایجاد کرده و صادرات خوبی هم به کشورهای همسایه داشته باشیم.

وی گفت: متاسفانه برخی افرادُ صنعت فولاد را در تقابل با محیط زیست معرفی می کنند در حالی که ضمن عقد قرارداد با شرکت آبفا نسبت به ایجاد تصفیه خانه در شرکت آریان فولاد اقدام کرده ایم تا هدایت و جمع آوری پساب های شهرستان بویین زهرا با حجم ۲ هزار مترمکعب نیز انجام شود و در کنار آن با روش های مدرن برای جمع آوری آب باران هم اقدام شده تا به جای استفاده از چاههای زیرزمینی، نیاز آبی کارخانه را از محل پساب تامین کنیم.

قاسمی با اشاره به توانمندی های بالای تولید و صادرات در کارخانه آریان فولاد گفت: در سال 97 بیش از 75 میلیون دلار صادرات فولاد داشتیم اما با سیاست های اشتباه و غیر کارشناسی بانک مرکزی در بازگرداندن ارز، این روند متوقف شده که امیدواریم در این زمینه نیز گشایش هایی صورت گیرد.

مدیر عامل شرکت نورد آریان فولاد تصریح کرد: میانگین تولید فولاد کشور حدود 27 میلیون تن است که 15 میلیون مصرف داخلی و 10 میلیون تن نیز صادرات است و در صورت اجرای طرح های اقدام مسکن در کشور شاید حدود 4 میلیون تن به مصرف داخلی اضافه شود که ما قادریم در صورت حمایت دولت و تامین سرمایه درگردش حجم زیادی از ظرفیت تولید داخل را تامین و بقیه را صادر کنیم.

این تولیدکننده نورد اظهارداشت: ضمن این که هیچ اعتراضی به سود 185 درصدی شرکت ها نداریم اما انتظار می رود در عمل به تاکید مقام معظم رهبری در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، با توجه به این که معادن و منابع در دست معدود شرکت های خاص فولادی است و حمایت های کلان دولتی نیز از این واحدها صورت می گیرد، به واحدهای پایین دست و تولید نورد هم توجه شود و با مشکلات منابع مالی نوردکاران تا حد امکان از شرکت ها بخواهند از سلف فروشی به جای تحویل فوری اجتناب کنند و متولیان اجازه دهند تا به جای محصول نیمه تمام بتوانیم محصول نهایی را با ارزش افزوده بالا تولید و صادر کنیم.

 انتهای پیام 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا سرمایه قیمت گذاری برق فولاد استان قزوین مشکلات اشتغال یورو رسانه شاخص رقابت فولاد خوزستان فولاد مبارکه نمایندگان مجلس کارشناسی نقدینگی سرمایه گذاری صنعت فولاد محیط زیست دلار بانک مرکزی مسکن دولت مقام معظم رهبری منابع مالی بهمن قاسمی تولیدکنندگان نورد سرمایه در گردش میلیارد تومان وجود انحصار آریان فولاد تومان هزینه کارخانه ها تولید کنند درصد ظرفیت میلیون تن شرکت نورد هزینه ها شرکت ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۲۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد اکسبن خوزستان، مهندس ابوعلی در جشن و آیین نکوداشت هفته کارگر که با حضور جمع کثیری از کارگران شرکت فولاد اکسین در محل این کارخانه برگزار شد، اظهار کرد: نیروی محرکه و قلب تپنده هر کارخانه تولیدی کارگران هستند و از این رو به همه آن ها این روز فرخنده را تبریک می‌گوییم.

وی افزود: به لطف تلاش و کوشش شبانه روزی کارگران و پرسنل واحد های مختلف شرکت در سال ۱۴۰۲ که شعار مهار تورم و رشد تولید که از سوی مقام معظم رهبری برای این سال در نظر گرفته شد، توسط مجموعه فولاد اکسین خوزستان محقق شد و عینیت پیدا کرد.

معاون بهره برداری شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به ثبت دومین رکورد تاریخ تولید فولاد اکسین گفت: در سال ۱۴۰۲ توانستیم با تولید بالغ بر ۷۲۸ هزار تن محصول که بیش از ۹۲ درصد از آن محصولات API و آلیاژی بود دومین رکورد تاریخ تولید شرکت را به ثبت برسانیم و نسبت به سال قبل از آن ۱۱ درصد میزان تولید را افزایش دهیم.

ابوعلی عنوان کرد: در تیرماه سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۵ هزار تن ورق API تولید شد که رکورد بی نظیری بور که در طول تاریخ فولاد اکسین در یک ماه به رسید و این عملکرد بی نظیر گواه جانفشانی ها و تلاش بی وقفه کارگران فولاد اکسین خوزستان است.

وی ادامه داد: تامین ورق جهت پروژه های مهم و استراتژیک کشور و بی نیاز کردن کشور از واردات انواع ورق های فولادی در صنایع مختلف پتروشیمی، نفت و گاز و... از سوی شرکت فورا اکسین باعث شده تا خروج میلیون ها دلار ارز جلوگیری شود و همچنین زمینه اشتغال و فعالیت بسیاری از جوانان و هموطنان را فراهم کند.

معاون بهره برداری شرکت فولاد اکسین خوزستان خاطرنشان کرد: دستاوردهای ارزشمندی در حوزه های مختلف در شرکت فولاد اکسین محقق شده که همه این موارد جز با تلاش و کوشش و همراهی کارگران خدوم این شرکت ممکن نبود.

ابوعلی در ادامه خاطرنشان کرد: ثبت رکورد ۵۳ روز تولید بدون توف در سال یکی دیگر از افتاخارات و رکوردهای بی نظیر شرکت فولاد اکسبن خوزستان در جهت رونق تولید و تحقق شعار مقام معظم رهبری است.

وی افزود: تلاشگران فولاد اکسین در سال ۱۴۰۳ شروع طوفانی داشتند در ابتدای سال شعار مقام معظم رهبری در بحث جهش تولید را محقق کردند. ثبت رکرود جدید و بی نظیر تولید ۸۳ هزار تن اسلب در یک ماه یکی دیگر از اقدامات فولاد اکسین در راستای منویات مقام معظم رهبری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • حمایت از احداث واحد‌های مسکونی در محدوده کارخانجات بزرگ فارس
  • حمایت از احداث واحد‌های مسکونی در محدوده کارخانجات فارس
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان